Miksi auto Japanista?

Pieni mittarilukema

Japanissa henkilöautolla ajetaan keskimäärin 9300 km vuodessa, kun taas vastaava luku Euroopassa on 15000 km. Selitys tähän on, että Japanin joukkoliikennejärjestelmä on yksi maailman parhaimmista, joten japanilaisten ei tarvitse käyttää autojaan niin paljon.


Auton kunto on hyvä

Japanilaiset välittävät omaisuuksistaan paljon. He pitävät autonsa hyvässä kunnossa, ja huolto valmistajan huoltoaikataulun mukaan on etusijalla. Japanin Shaken (車 検) -testi, joka vastaa Suomen vuosittaista ajoneuvotarkastusta, on pakollinen. Tämä tarkoittaa, että kaikki autot on pidettävä hyvässä kunnossa.

Varustetaso

Japaniin virallisten jälleenmyyjien kautta tuotavilla autoilla on erittäin korkea varustetaso. Laitteiden taso on vähintään yhtä korkea tai jopa korkeampi kuin Euroopan maiden, kuten Saksan taso.

Tieolosuhteet ja tiesuolan käyttö 

Japanin tiet ovat erittäin korkeatasoisia verrattuna eurooppalaisiin teihin, ja siksi myös autojen ja niiden runko-osien kuluminen ja rasitus on vähäisempi. Lisäksi, vaikka Japanissa on lumisia alueita, tiesuolaa käytetään hyvin vähän verrattuna Eurooppaan, etenkin Pohjois-Eurooppaan. Tämä tarkoittaa että autoissa esiintyvä ruoste on harvinainen näky.